Omroep Rijnwoude

Op vrijdag 1 juni 2001, ’s middags om 16.00 uur ging de eerste uitzending van Radio Rijnwoude de lucht in. De openingshandeling werd verricht door locoburgemeester Gerrie van der Lecq. Radio Rijnwoude was de publieke lokale omroep van de gemeente Rijnwoude (Koudekerk a/d Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Benthuizen).

Locoburgemeester Gerrie van der Lecq start de eerste uitzending.

Het eerste programma dat werd uitgezonden, was “Uit Het Hart Gegrepen”. Dat was het nieuwsprogramma van de omroep. Dat werd elke vrijdagmiddag uitgezonden van 16:00 uur tot 18:00 uur. In die eerste uitzending spraken presentatoren Jelke Bethlehem en Jeroen Windhorst met fractievoorzitter Hans Démoed van het CDA.

De eerste uitzending van het nieuwsprogramma “Uit Het Hart Gegrepen”.

Veel belangstellenden kwamen de nieuwe omroep feliciteren in de studio aan het Frederik van Eedenplein in Hazerswoude-Rijndijk. Van daaruit werden radio-uitzendingen verzorgd via 106.5 FM in de ether en 103.4 FM op de kabel.

De eerste vier minuten van de omroep zijn hier nog een keer te beluisteren: