www.JelkeBethlehem.nl

                                                                   

Interviews op de radio

Omrop Fryslan (2 maart 2010)

Mei de gemeenteriedsferkiezings is der hast elke dei wol in nije politike peiling. We prate mei Jelke Bethlehem, heechlearaar Statistische informatieverwerking, oer de kwaliteit fan sokke peilings.

 

BNR (3 september 2012)

We worden elke dag overspoeld door verschillende peilingen. Volgens het CBS moet men "redelijk voorzichtig" zijn met de uitkomsten en heeft daarom een checklist uitgebracht om de betrouwbaarheid te controleren.

Jelke Bethlehem (CBS): "Veel van de opiniepeilingen in Nederland zou ik quick en dirty willen noemen."

 

Omroep Max (6 september 2012)

In aanloop naar de verkiezingen draait de Verkiezingscarrousel in Wekker-Wakker! Jeanette de Graaf uit Haarlem heeft het idee dat er veel verschil in peilingen zit. Hoe betrouwbaar zijn de opiniepeilingen in verkiezingstijd? Jelke Bethlehem van het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft antwoord.

 

Radio Een Vandaag (12 november 2014)

Maar liefst 90% van de jonge Nederlandse Turken zien SyriŰgangers als helden. En nog eens 72% staat achter de opmars van IS. Dit zijn slechts een paar conclusies uit het onderzoek dat onderzoeksbureau Motivaction uitvoerde voor Forum, het Instituut voor Multiculturele Vraagstukken.Dit onderzoek werd gisteren gepresenteerd en zorgde meteen voor ophef op Twitter en heftige reacties van Kamerleden.In de studio Bijzonder Hoogleraar in de survey-methodologie Jelke Bethlehem.

 

NOS Radio 1 Journaal (9 mei 2015)

Alle peilingen in Groot BrittaniŰ beloofden en nek-aan-nek race. Maar de Britse verkiezingen leverden een enorme zege op voor de Conservatieven van David Cameron. De peilers zaten er dus naast. En niet een klein beetje. Ze zaten er heel erg ver naast. En dat gold voor alle opiniepeilers. Hoe kan het dat het zo mis ging? Jelke Bethlehem wordt ge´nterviewd door Bert van Slooten.

 

Inhoud

• Jonge Onderzoekers (1969)
• Teleac (1986)
• Zembla (2006)
• Netwerk (2010)
• Interviews op de radio

Copyright (C) Jelke Bethlehem